Ingefära- grönsaks panna

Lätt vardags recept för 2-3 personer.

Recept: Sari Kilpiäinen

Ingredienser:

½ zucchini
½ paprika
4-5 cm bit purjolök
½ broccoli
2-3 msk sushi-ingefära
2 msk nötter, t.ex. cashew
1-2 msk soja och/ eller fisksås
0,5 - 1 msk ingefärasirap (eller honung)
Olja till stekandet.
0,25 dl vatten

Om man vill ha en lite starkare version kan man också lägga lite srirachasås med I mixen.

Gör så här:

1) Klyv grönsakerna till små bitar.
2) Heta upp oljan I wok – panna. Man kan lägga par lökbitar I kalla oljan, då marker du när oljan blir het.
3) Kasta allt annat på pannan utom sushi – ingefäran och nötterna.
4) Blanda om hela tiden så at grönsakerna inte hinner bli bruna. När löken är lite frästa kan man lägga till nötterna och sushi – ingefäran.
5) När  broccoli käns lit mjuk kan man tillägga soja och ingefärasirapen.
6) Blanda så länge tills vattnet har evaporera och smaka. Tilläg soija eller sirap hur du tycker om maten behöver bli saltigare eller sötare.
7) Servera med ris. Man kan också lägga till höna I receptet om man vill.

Tillbaka